Major news

Следващ курс разговорен английски

Информация относно графика на курса е поместена тук

Още за нашето обучение по английски вижте тук

What's new?

26.12.2014. Boxing Day
Във Великобритания, Boxing Day е част от Коледните традиции ... Още

29.04.2014. Предстояща ваканция
Поради настъпващите празници дните от 01.05 до 09.05. ще бъдат неучебни. След тази дата учебните занятия продължават по установения график.

22.03.2014. Световен ден на водата
Днешната дата е обявена от ООН за световен ден на водата. Още

21.03.2014. Twitter account
Езикова школа European откри свой account в Twitter. Можете да ни следвате на @ECEuropean в twitter.com

12.03.2014. Страница във Facebook.
Езикова школа European откри своя страница в Facebook. Можете да я разгледате от този линк.

08.09.2013. Единбургският фестивал.

Единбург, столицата на Шотландия е известен освен със старинната си архитектура и с големия брой фестивали и културни събития които се провеждат в него. Г-ца Алина Лилова, завършила магистратура в Единбург, наскоро беше отново там за Fringe Festival - най големия фестивал на изкуствата в света. Ето какво сподели тя специално за аудиторията на eflclass:

Здравей Алина, благодаря че прие да споделиш своите впечатления с нас. Как видя ти фестивала?

"Единбургският фестивал" всъщност представлява съвкупност от няколко различни културни събития, които се завихрят в общо торнадо от цветове, емоции и творчество. Може би най-представително е най-старото сред тях - Международният фестивал, където всеки спектакъл е внимателно подбран; на каквото и да отидеш, няма да сбъркаш. Но не перлата в короната, а периферията на фестивалната шапка беше най-магнетична за мен - чудото "Фриндж", което тази година беше приютило около 3000 театрални и други представления от най-разнообразен сорт и калибър. Тъй като беше безполезно да опитваме да подредим програмата си по какъвто и да е смислен критерий (освен часовниковия), аз и сестра ми просто тичахме насам-натам из града, щастливо предали се на неизвестното, без конкретни очаквания и предразсъдъци към това, което предстои да видим.

Кое е най-силното ти впечатление от атмосферата и настроението?

Запомних тълпите, които се веселяха въпреки не-летните температури и вечния единбургски вятър: поведение на хора, чувстващи, че поне за малко са се преселили на Друго Място и в Друго Време. Няма да забравя и смущението от това, че в един момент се наложи да почна да отказвам брошурите, които ми подаваха актьорите по улицата, за да не потъна под тежестта на хартията в някой от многобройните мрачни гробове на града. Всички отказват, предполагам. Колко ли "Фриндж" таланти не са дочакали своя звезден миг в условията на такава жестока конкуренция? Не че всеки участник във фестивала е бил голям талант, разбира се - тук се сещам за аржентинеца, който подскачаше около Националната галерия под звуците на "Кармина Бурана" и гасеше запалена факла в задните си части. Но и в най-нелепия и бездарен номер може да има нещо автентично, което да спечели симпатиите на една готова да ги раздава публика.

Коя постановка (постановки) би отличила? Защо?

Wyrd" (не знам дали бих го превела като "Странните", "Вещиците" или "Орис"). Играеше се на последния етаж на тясно и високо здание с вид на място за студентски срещи - или може би на Марулкината кула от приказката на Братя Грим. Постановката не само се вписваше идеално в призрачната атмосфера на Единбург, ами и успя да ни шокира до степен, до която почти забравихме, че сме театрална публика, а не участници в спиритически сеанс. Някой от нас беше пропуснал да обърне внимание на словосъчетанието "преживелищен трилър" в анотацията на пиесата. От събитията с по-многобройна аудитория бях силно впечатлена както от куклено-поетичната "Фантазьорка", така и от смразяващата кръвта, политически актуална пиеса "Радикализацията на Брадли Манинг". В града на Уолтър Скот, Робърт Луис Стивънсън, Дж. К. Роулинг и Иън Ранкин не можехме да пропуснем и Фестивала на книгата. Много ми харесаха стихотворенията на непознатата за мен американска поетеса Кей Райън, както и нейният непринуден и забавен стил на общуване с публиката. Отгоре на всичко си тръгнах с автограф от Марк Кокър, автор на книгата "Земя на врани" и зоолюбител - сродна душа.


05.06.2013. Промяна в графика на започнал курс.
Промяна в графика на курса разговорен английски започнал на 01.04.2013 г. За да се наваксат пропуснатите занятия през месец май поради празниците, продължителността на курса се удължава с една седмица и той ще прключи на 14.06.2013 г.

25.03.2013. Работа във Великобритания?
Министърът на вътрешните работи на Великобритания г-жа Тереза Мей цитирана от BBC обяви, че рестрикциите на трудовия пазар за българи и румънци наложени през 2007 г. няма да бъдат удължавани след изтичането им в края на 2013 г. Новината се потвърждава и в писмо на британският външен министър г-н Уилям Хейг до служебния премиер на РБ г-н Марин Райков по повод встъпването му в длъжност.

24.01.2013. Страница в Google+
Езикова школа European откри своя страница в Google+. Можете да я разгледате от този линк.

15.10.2012. Промяна в сайта
Дизайнът и съдържанието на нашия сайт са обновени и променени. Ше се радваме да разберем от вас как намирате новия вариант на сайта. Ако искате да върнем даден материал, който е бил качен в стария сайт а сега го няма, моля уведомете ни. Пишете ни или ни се обадете и ако имате някакви забележки или коментари, вашето мнение е важно за нас.

След прекъсване поради ремонт и развитие на някои други проекти, английски езиков център "Юропиън" възстанови курсовото обучение. Заповядайте в нашият обновен учебен център за приятни и ползотворни занимания в уютна обстановка, където с Ваше участие ще създадем британска атмосфера и британски дух.

За улеснение на тези наши потребители, които не са достатъчно добре запознати с традиционните британски мерни единици, сме разработили онлайн конвертори за превръщане на основните британски мерки в метричен еквивалент (система SI) и обратно, както и кратко изложение върху британските мерки и тяхното използване в англоезичния свят.  вж тук

С цел подобряване функционалността и осигуряване на максимално удобство на нашите потребители, упражненията 1 и 3 от online урока IELTS Reading са преработени в интерактивна форма. По този начин ще можете за всяка подточка от тези упражнения да научавате още с даване на отговора дали той е правилен както и да получавате пояснения за упр. 3.  вж тук

Качени са online уроци IELTS. Те не са част от разговорния курс. Подходящи са за хора, които се подготвят да държат тест IELTS, както и за напреднали, които желаят да разширят познанията си.  вж тук

Качен е online English lesson относно интервю за работа. Съдържа примерни отговори на някои обичайни въпроси, които се задават по време на интервюто, пояснения върху лексиката и граматиката, както и полезни съвети. Подходящ е за хора, на които предстои интервю с англоезичен работодател.  вж тук